fbpx
Get Adobe Flash player

Svoboda

Kaj svoboda pomeni?

Svobodni smo, ko smo lahko to, kar smo. Kadar lahko delamo to, kar čutimo v srcu in nimamo potrebe, da komurkoli “polagamo račune” zato kako se počutimo, kako se odločamo in kaj počnemo.

To ne pomeni, da smo sebični in ne mislimo na druge, na tiste, ki jih imamo radi. Nikakor ne. Svoboda samo pomeni, da SAMI odločamo komu bomo dali svoj čas, svojo energijo, del svojega življenja itd, ali tudi da se odločimo, da bomo nekaj časa sami.

Svoboda pomeni, da MI odločamo zase in ne drugi.

Prideti do tega nivoja ni lahko. Potrebne je ogromno padcev, preizkušenj, bolečine in rasti. Svoboda pride takrat, ko se imamo resnično radi, ko znamo biti sami in nismo z drugimi ali delamo za druge kljub temu, da nam to ne ustreza.

Potrebno je veliko iskrenosti do sebe, veliko časa in poglabljanja vase, da se spoznamo, se odkrijemo sami sebi in si priznamo, kdo smo, kaj si želimo.

Ko bomo sprejeli še ta najbolj temne kotičke sebe, ko  bomo sprejeli vse svoje strahove in jih podelali, ko bomo se soočili s svojo bolečino, zamere, skratka vse….do popolnosti…šele takrat se lahko  imamo radi.

Takrat pride naša svoboda, naša svetloba, naša zavest.

Svobodo nam ne more nobeden na tem svetu vzeti.

Vzamemo si jo lahko edino … SAMI!

 

Ana Apsara Colja