fbpx

 Ana Ugrinovska Kapun
joga učiteljica

Joga

je prišla v moje življenje
že v študentskih letih, ko sem se začela spraševati:

 • Kaj je sploh smisel mojega življenja?
 • Zakaj nekateri trpijo, drugi pa so srečni?
 • Zakaj zbolimo, umiramo?
 • Zakaj izgubljamo drage osebe?
 • Zakaj me je strah prihodnosti?

Želja po odgovorih je bila zares močna, takrat pa so mi bile v življenje poslane knjige, ljudje in situacije, ki so mi ponujali odgovore. Večina pomembnih knjig je bilo podarjenih.

Odprla so se mi vrata v svet Bhakti joge, Hatha joge in meditacije. Od takrat lahko rečem, da je joga, v najširšem pomenu besede, način mojega življenja.

Moja izobraževanja na področju joge:

 • Bhakti joga in meditacija šolanje v Ljubljani leta 2007/2008
 • Atma joga učiteljskem tečaj v Zagrebu leta 2008/2009 (200 ur)
 • Sadhana joga učiteljski tečaj v Ljubljani leta 2011/2012 (200 ur)
 • Tečaj Budistične meditacije v Ljubljani leta 2014/2015
 • Udeležba na različnih delavnic in masterclass-ov v LJ & ZG
 • Tečaj Reiki prve stopnje leta 2018.
 • Narejen izpit Anatomije in Fiziologije  znotraj mojega študija na Fakulteti za šport.

.
Jogo poučujem
skoraj dvajset let,
meditacijo pa petnajst let.

Poučevanje me izredno veseli in čutim, da je poleg dela z otroki to moje poslanstvo.

Moja lastna praksa joge in meditacije mi pomaga, da vzdržujem svoje telesno in duševno zdravje. Lažje in mirnejše sprejemam ter se soočam s stresom, spremembami in lekcijami, ki mi jih življenje pošilja na poti. Praksa mi omogoča globlji stik s seboj in z Izvorom.

Stremim k temu, da živim življenje v harmoniji in ravnovesju.

Poznavanje delovanje telesa, mišic in vpliv gibanja na telo je nekaj, kar sem se učila celo življenje, skozi športno kariero, na Fakulteti za šport, na tečajih joge. Pri svojem poučevanju sem zelo pozorna na pravilno postavitev skelpov, kosti in mišic v asanah, popolnoma mi je jasno kako določen gib vpliva na določen del telesa. To znanje prenašam na svoje učence in jim nudim asistenco v asanah.

Več o meni: (klikni za več):

ZELO SEM PONOSNA NA SVOJE ŽIVLJENJSKE DOSEŽKE. HKRATI SEM HVALEŽNA ZA MOŽNOSTI, KI SO MI BILE DANE. VERJAMEM, DA JE ŽIVLJENJE PESTRO IN VZNEMIRLJIVO POTOVANJE, NA KATEREM SI VČASIH UČITELJ IN VČASIH UČENEC. IN PRAV JE TAKO.

Prvih sedemnajst let mojega življenja je zaznamoval šport. Deset let zapored sem bila makedonska državna prvakinja v alpskem smučanju in se udeleževala mednarodnih tekem po celi Evropi. Pri dvanajstih sem, poleg smučanja, začela trenirati tudi veslanje na divjih vodah in že po enem letu postala državna prvakinja v disciplini kajak slalom (k1 ). Naslov državne in balkanske prvakinje v tej disciplini sem nato osvojila še sedemkrat.

Pri šestnajstih letih sem (takrat še z dekliškim priimkom Ugrinovska) dosegla normo za nastop na olimpijskih igrah leta 1996, v Atlanti (ZDA), kamor sem odšla kot najmlajša tekmovalka v tej disciplini in dosegla odlično 29. mesto.

Dve leti zatem sem se, s podporo Olimpijskega komiteja Makedonije in predvsem z vsestransko podporo staršev, vpisala na Fakulteto za šport v Ljubljani, ki sem jo uspešno zaključila leta 2004.

Knjige, ki so mi spremenile življenje (klikni)

Mantre, ki jih redno poslušam (klikni)