fbpx

Naj nas dež očisti

Kadar dežuje se zemlja čisti. Umazanija iz poti, travnikov in cest se sčisti. Po dežju je zrak čist, nebo jasno. Dež napoji zemljo, travo, rože, plodove. Dež napolni reke in morja.

Če bi živeli brez strehe, bi dovolili, da dež umije naše  telo. Dež nas lahko umiva od znotraj in od zunaj.

Meditacija z dežjem:

Pripravi si glasbo z dežjem.

Primer:

sound of rain

Predstavljaj si kako tople dežne kapljice padajo na tvoje teme, na čelo, na nos in po licih. Vzemi si minuto za to. Naj kapljice očistijo kožo in na to prodrejo globoko do mišic in kosti. Naj kapljice splaknejo tvoje negativne misli in vso napetost, ki jo čutiš v očeh, v glavi in po obrazu.

_____________________________________________

Na to si predstavljaj kako dežne kapljice padajo na tvoj vrat in grlo, po ramenih. Naj očistijo grlo od vseh negativnih in ostrih besed, naj splaknejo bremena, ki jih nosiš v vratu in na ramenih. Vzemi si minuto ali več.

______________________________________________

Zdaj si predstavljaj kapljice dežja, ki se dotikajo pljuč in srca ter prodirajo v hrbet. Naj očistijo vso žalost, bolečino in zamere, ki so morda ostale še v srcu. Naj dežne kapljice očistijo hrbet in splaknejo vsa bremena in odgvornosti, ki jih nosimo v hrbtu a jih ne potrebujemo. Vzemi si minuto ali več.

______________________________________________

Predstavljaj si zdaj dežne kapljice, ki padajo na tvoj trebuh in prodirajo do križa in ledvenega dela. Naj najprej očistijo trebuh in trebušne organe: (želodec, trebušna slinavka, jetra in tanko črevo). Naj kapljice splaknejo nakopičeno jezo in napetost, ki se je nabrala v trebuhu. Naj splaknejo še ledvice in odnesejo s seboj vse nepotrebne strupe, ki so se v njih nabrale. Naj odnesejo vse žolčne kamne in vse energijske blokade. Vzemi si vsaj minuto ali več.

______________________________________________

Občuti in si predstavljaj zdaj kapljice dežja, ki prodirajo v medenično dno in splakujejo vse podzavestne vzorce, ki so se nabrali in nam ne služijo več, vsa nagnenja, ki nas sazužnjujejo. Naj kapljice splaknejo poželenje, pohlep  in vse nepotrebne navezanosti. Naj se v medenično dno usede vse to, kar si ti. Vzemi si minuto ali več.

______________________________________________

Občuti kapljice dežja, ki padajo po stegnih, nato po kolenih, po mečih, gležnjih in na koncu naj kapljice dežja umijejo še stopala. Vzemi si minuto ali več. Občuti kako so noge čiste in pretočne in dovoli, da skozi noge in stopala, skupaj z dežjem se izteče vse to, kar ti ne služi več, kar je preteklo in je nepotrebno.

______________________________________________

Na koncu zavedaj se in si predstavljaj kako kapljice padajo po celem telesu hkrati in še dokončno splaknejo celo fizično telo, nato celo energijsko telo, na to mentalno telo in na koncu še srce.

Vzemi si minuto ali več. Predstavljaj si kako se iz tvojih teles izliva reka, ki je polna minulih energij, ki jih ne potrebuješ več. Vsa tvoja telsa so zdaj čista in pretočna.

Zahvali se dežju, za čiščenje.

Ana Apsara Colja

%d bloggers like this: