fbpx

Kar je prav, ni vedno dobičkonosno in zmagoslavno!

Danes je vse dovoljeno!

Lahko si slab starš in lahko sam sebe z izgovori prepričaš, da ni nič takega, če si neodgovoren do otrok. Sej še drugi to počno. Družba te podpira.

Lahko si slab partner in lahko sam sebe z izgovori  prepričaš, da je sprejemljivo varanje in laganje.

Sej še drugi to počno. Družba te podpira.

Lahko si neodgovoren do dela in lahko sam sebe prepričaš z izgovori , da je sprejemljivo prelaganje dela na druge ali “kitenje s tujim perjem”.

Sej še drugi to počno. Družba te podpira.

V današnjem svetu pojmi kot so: odgovornost, integriteta, moralnost in etičnost, so zgolj samo besede. Nobeden skoraj več ne živi po teh načelih.

Ravno zaradi tega se toliko škode dela. Zato je toliko nezaupanja, konfliktov in razočaranj.

Ne vemo kako živeti s čistim srcem. Izgubili smo stik z njim. Ne čutimo več, kdaj nekaj ni prav, kar počnemo, ker smo čustveno otopeli.

Nimamo vzornikov, po komu naj se učimo?

Če ni vzornikov, edino kar nam preostane je, da vzpostavimo stik s svojim srcem. Glava nam ne bo nikoli povedala kaj je zares prav. Ona nam lahko pove kaj je v našo korist in ne kaj je moralno in etično pravilno. To nam pove srce, kjer se nahajata resnično znanje in modrost.

Kar je prav, ni vedno dobičkonosno in zmagoslavno!

Kar je prav velikokrat zahteva od nas, da damo svoj Ego v žep in si priznamo napake in šibkosti. Zahteva, da se soočimo s svojo nepopolnostjo in da izberemo ljubečo pot. Tudi za ceno materialne izgube.

Pomembno je, da zvečer lahko mirno zaspimo. Brez slabe vesti. Brez tega, da glava melje in melje  ter nam ne da miru. Srce ve, kdaj nismo naredili prav.

Tudi če nihče ne vidi, da smo ravnali neetično, nemoralno, neodgovorno ali sebično, naše srce to ve. V njemu je priča, ki vidi vse. Ta priča je ljubezen, resnica in naša vest. Kaže nam kaj je prav in nas opozori preden za vedno prizadenemo sebe in druge.

Kadar jo ne poslušamo, izgubljamo. Kljub temu, da mogoče trenutno zmagujemo.

Ana Apsara

%d bloggers like this: