fbpx

Avtentičnost ali maska?

Komu lažemo, če se skrivamo za maskah?

Najbolj sebi.

Zakaj želimo, da drugi mislijo, da nam gre vedno vse dobro, da smo popolni?

Ker se ne znamo sprejeti z vsemi napakami in ne želimo sprejeti, da je življenje šola in ne samo užitek.

Zakaj lažemo?

Ker nas je sram lastnih dejanj in ker nam laž pomaga, da se sami skrijemo pred resnico, ki boli.

Zakaj nismo vedno in povsod to, kar smo?

Ker se nimamo zares radi taki, kot smo in preveč dajemo na mnenje okolice. Mogoče tudi zaradi tega, ker se zares ne poznamo.

Zakaj ne govorimo vedno samo resnico?

Ker želimo ugajati drugim in se bojimo. Strah nas je resnice in njenih posledic.

Avtentičnost ali maska?

Kadar smo navzven in navznoter to, kar smo, bomo izpostavljeni kritikam, zavisti in bomo drugačni, pravzaprav edinstveni. Izstopali bomo. Imeli bomo izzive in teste, ker ne bomo sledilci.

Kadar smo avtentični smo aktivni ustvarjalci svojega življenja, izhajamo iz srca. Postanemo odločni, močni in odstranjujemo iz življenja vse, kar ne sodi k naši frekvenci, ne glede na materialne posledice.

Avtentičen človek živi za to, da kreativno izraža to, kar je!

Človek, ki si nadena maske in igra vloge, to počne iz uma. Zadovoljuje druge zato, da jih izkorišča, da se z njimi hrani, ker nima dovolj svojega “goriva” in moči.

Človek v maskah ni našel sebe! Ni povezan s svojo močjo in bistvom. Zato njega motivira samo to kar lahko ima in ne to, kar je!

Želi si moč, zato da lahko manipulira. Išče užitek v zunanjih stvareh in zato ni nikoli zadovoljen. Ker ni nikoli srečen, tudi vsi okrog njega morejo biti nesrečni. Druge kritizira, da lahko sebe povzdiguje.

“Pade noter” v svojo vlogo in si domišlja, da je nekaj, kar ni. To ga “odnese”. Je neprizemljen in samo še tone.

Zato dragi moji….delajmo na sebi. Pustimo druge, naj sami poskrbijo za svojo avtentičnost. Iščimo vsak dan svoje “gorivo”…tisto, ki je v srcu. Edino to, nas lahko osreči.

Za našo srečo je treba delati na sebi….vsak dan…..kopati vase, raziskovati…in nikoli ne odnehati…..v iskanju samega sebe.

Z ljubeznijo….

Ana Apsara

 

 

 

%d bloggers like this: