fbpx

Žar poslanstva

 

Pri opravljanju svojega poslanstva smo velikokrat prisiljeni, da se ukvarjamo oz. zgubljamo energijo z ljudmi, stvarimi,  ki na žalost predstavljajo “nujno zlo”, so del procesa ali ovira pri izvedbi našega poslanstva.

Npr. Moje poslanstvo je vzgoja predšolskih otrok in poučevanje joge in meditacije na tak način, da izžarevam svetlobo, upanje in ljubezen!.

Delo z otroki me izredno veseli, poučevanje joge tudi. Včasih pa sem žalostna, razočarana, izčrpana v odnosu z določenimi starši otrok, z nadrejenimi, z birokracijo ki stoji v ozadju…skratka z ljudimi in stvarmi, ki NISO moje poslanstvo a so NEIZBEŽEN del njega.

Mislim da se marsikdo lahko poistoveti z mano.

V takih trenutkih si mislim: “Jooj…ko bi me pustili, da opravljam svoje delo najboljše kar znam, brez da me nepotrebno sekirajo, neosnovano kritizirajo, brez vznemirjanja zaradi malenkosti, podrobnosti, ki v veliki sliki SPLOH niso pomebni!”.

“Pustite meeeeeeeee…….da uživam v procesu, v interakciji z otroki, v to ljubezen dajanja in sprejemanja, v ljubezni poučevanja  in pozabite na pravila!”.

Zaupila bi: “INTUICIJA JE POMEMBNA, NOTRANJI ČUT, KI TI POVE KAJ JE PRAV! ZAUPAJTE MI, ne vtikajte se v moje delo. Skrbite, da dobro opravljate svoje!”.

V takih trenutkih mi izredno pomaga, če se spomnem, zakaj sploh opravljam svoje delo in koliko mi moje poslanstvo pomeni?.

Najmočnejša luč v mojem življenju, je moje poslanstvo!

Nobenemu ne bom dovolila, da mi bo vzel to veselje in žar pri uresničevanju tega!.

Za vse nas, ki se včasih tako počutimo, je pomembno, da ta “PRAH”, ki je ob “SIJOČEM DIJAMANTU” poslanstva,  pustimo v ozadju in kljub užaljenim egom, kljub nepotrebnim kritikam s strani drugih, kljub vsem materialnim oviram –  USPEMO obdržati ta žar, to veselje in ljubezen do svojega poslanstva.

Ni nič bolj dragocenega kot to, da uresničujemo svoje poslanstvo. Na poti je vedno veliko preizkušenj.

Ne pustimo se nobenemu!.

Vsi, ki nas neosnovano kritizirajo in nam jemljejo žar in moč pri delu, to počnejo, zato, da se ponovno vprašamo: Zakaj to počnem?, Zakaj kljub vsem oviram, to počnem?.