fbpx

POT do zdravja se začne od znotraj

Čakre ali energijski vrtinci so žarišča, ki se napajajo z energijo in omogočajo dobro delovanje vseh organov in žlez, ki se nahajajo v njihovi bližini. Kadar so čakre odprte in pretočne, telo je polno energije in smo zdravi.

Stres, kopičenje emocij, kronična utrujenost, jeza, strahovi, skrbi, nelagodje, procesirana in konzervirana hrana, sladkor, onesnažen zrak, premalo gibanja… vse to lahko blokira pretok energije v čakrah in ko se ta poruši, nastaja bolezen.

Živimo v času in mestu, kjer je vseh teh negativnih dejavnikov na izobilju. Vendar če se imamo radi in če se zavedamo kaj nam škodi, se  lahko izognemo marsikateremu od njih.

Prvi korak je razvoj zavedanja.

Zavedanje svojega telesa in energije v nas razvijemo z meditacijo.

Ko razvijemo kontakt s telesom in energijo v nas, se lahko boljše opazujemo čez dan. Skozi prakso meditacije boljše zaznavamo kdaj smo utrujeni, kakšno hrano zares potrebujemo, kako se lahko izognemo stresom, kako lahko umirimimo močna čustva.

Gre za razvoj kontrole. Pomemben je “timing”. Kdaj si vzeti počitek, kdaj ne hiteti, ker ni potrebno, kdaj jesti in kaj, kaj početi s svojim življenjem, s kom se družiti, koga iz življenja črtati…

Meditacija nam lahko pomaga pri odstranjevanju energijskih blokad v čakrah. Lahko prepoznamo svoje strahove in skrbi in se jih zavestno znebimo. Tehnike so enostavne a moremo si vzeti čas. Posvetiti se sebi. Vsak dan.

Potrebno je delo  a nagrada je velika:

dobro počutje, ljubezen do življenja, preprostejše življenje, mir, zadovoljstvo v srcu, harmonija, vsestransko ravnovesje, neodvisnost od tega, kar se dogaja zunaj nas, spremembe na bolje.

Zdravje je najbolj pomembno. Začne se pa z energijo v nas in ne s telesom.

Telo samo manifestira posledice slabega energijskega stanja. Usedite se vsako jutro vsaj za 10 minut v tišini. Opazujte se od znotraj. Kadar se umirimo v tišini bomo lahko slišali tisti tihi glas v nas. Ta glas je Nadduša, tisti večni del nas, ki je poln znanja in blaženosti. Ta glas nam bo povedal, kaj nam je treba narediti.

Z redno meditacijo bomo korak po korakom korenito spremenili svoje življenje na boljše.

To vam govorim iz lastnih izkušenj. Pri svojih 36. letih se počutim bolj srečna, zdrava in polna energije kot pri 20.

S pomočjo meditacije sem najdla sebe, svojega poslanstva in smisla, vzljubila sem moje nepopolno telo, naučila sem se uživati v trenutkih, občudovati lepoto, videti svetlobo tudi v temi, umiriti se, se samozdraviti in polniti z energijo, takrat, ko mi jo zmanjka. Ozavestila sem  strahove, očistila sem se  jeze, žalosti  in zamer, ki sem jih potlačila.

Ni bilo lahko a sem morala…saj sem se odločila, da želim biti zdrava,  srečna, izpolnjena in želim živeti in ne životariti. Tihi glas v meni pa mi je vedno stal ob strani in mi je šepetal: “Si zaslužiš, ti pripada, dovoli si… začni delati na sebi”.

Ana Colja

 

 

 

%d bloggers like this: