fbpx
Get Adobe Flash player

Mudre – energijski položaji rok

V rokah je velika moč, zato so gibi rok zelo pomenljivi. Z njimi lahko v malem ustvarimo energijski vzorec, za katerega želimo, da se uresniči v našem življenju.

To so mudre – simbolični in energijski položaji rok, ki v naši zavesti prebujajo določene kvalitete in lastnosti.

Mudre poznajo vse duhovne tradicije kot položaje rok ali vsega telesa.  Na določen način prepleteni prsti ali položaji rok ustvarjajo posamezne energijske povezave. Te povezave, če jih redno uporabljamo, prebujajo posamezne dobre lastnosti in kvalitete v človeku, zlasti če so podkrepljene z afirmacijami in vizualizacijami.

Z mudrami želimo z držo rok in telesa, z miselno naravnavo in s sliko v srcu poudariti v sebi lastnost, ki je že tam. Vse dobro je že v nas, to moramo samo podpreti, vedno znova.


Mudra je majhen obred. Obred je lahko prazen, lahko je samo zunanja lupina in postavljanje, lahko pa je poln, če ga spremlja ustrezna vsebina. Vsebina mudre je to, kar naj bi pri tem izžarevala srce in razum.

Pravo mudro naredimo v srcu in razumu, roke pa to samo potrdijo na telesni in energijski ravni. Temu pravimo notranja mudra. Notranja mudra je pomembnejša kot zunanja mudra ali položaj rok.
Bolje je, če mudro izvajamo kratek čas, a takrat ponotranjeno, z vsem svojim bitjem, kot rutinirano in površno. Tudi ni treba, da so mudre zapletene. Lahko so preproste. Koristneje bo, če v preprostih mudrah odkrijemo globino.

Sčasoma uporabljamo mudro tudi čez dan, ko potrebujemo posamezne kvalitete. Naredimo jo za minuto ali dve. Toliko, da v sebi začutimo odmev afirmacije, ki jo spremlja.

Za večjo poglobitev v znanost o mudrah svetujem branje in proučevanje knjige “Mudre življenja” in “Zdravilna mudra”  od dr. Sabrine Meško.

 

Primeri muder:

msolar msacral mheart mthroat mthirdeye mcrown mroot

Ana Apsara Colja