fbpx

Mentalni in emocionalni management

Mi smo “invalidi”.

Pohabljeni v svojem najbolj osnovnem bistvu. Najprej gradimo zunanji svet, mislimo,da nas bo osrečil. Šele, ko smo odrasli, ko imamo vse in smo prazni…..se obračamo navznoter, ker nič zunanjega nas ne zadovoli več…ne zadovoli našega nemirnega, nenadzorovanega uma.

Potrebna je kompletna sprememba vzgoje mladine.

Učili so nas in nas še učijo vse kar je od zunaj, a prepoznavanje, zaznavanje in menadžeriranje svojih čustev in misli….to pa ne!

To je osnova! Kajti ni pomebno to, kar se dogaja od zunaj ampak to, kar se nam dogaja od znotraj. Naš svet je tak, kot so naše misli in emocije.

Zakaj prihaja do depresij, razočaranj, apatije in mentalnih bolezni?

Ker se poistovečamo s svojimi čustvi in s svojimi mislimi in jih ne znamo nadzorovati in usmerjati. To bi se mogli učiti že v prvem razredu.

Veščina dvigovanja nad svojimi mislimi in čustvi, veščina utišanja uma, veščina meditacije, veščina opazovanja, veščina usmerjanja v pozitivne misli, veščina samoopazovanja, veščina mentalnega reprogramiranja,  zavedanja sedanjosti, absorbcije v to, kar je zdaj…nihče nas v šoli tega ni učil.

Nimamo nobenega znanja o svoji pravi identiteti, ne znamo poslušati svoj notranji glas in ne znamo biti srečni samo z dejstvom …da SMO…DA OBSTAJAMO!

Od tukaj prihaja vso našo trpljenje..iz neznanja.

AnaApsara Colja

%d bloggers like this: