fbpx

Lotosov cvet

 

Zakaj je LOTOSOV CVET simbol duhovnosti in osebnostne rasti?

Zato, ker raste v blatu in največji umazaniji a kljub temu je lep in diši. Bolj, ko je voda blatna in umazana, boljše raste in cveti.

Lotosov cvet transformira umazanijo v nekaj lepega in dišečega.

Iz tega dejstva se lahko veliko naučim.

Ali je za moj osebnostni in  duhovni  razvoj bolje, da nimam nobenih zunanjih izzivov, problemov, dražljajev?

Ali je bolje, da živim v okolju, kjer je mir in spokoj?

Kako se lahko utrdimo in postanemo duhovno močni, če ni zunanjih dražljajev?

Lahko je biti miren, ko je vse mirno okoli tebe.

Ali sem lahko mirna takrat, ko me življenje »brca, lasa in šejka«?

Kaj naredim,  ko resno zbolim, ko mi oči umre, ko me partner prevara, ko zgubim službo, ko izgubim streho nad glavo, ko me delodajalec ne spoštuje…?

Ravno v takih trenutkih smo na robu. Lahko zdrsnemo v prepad umazanije, postanemo taki, kot so naše okoliščine – bogi.

Ali zberemo moči in se povzdignemo nad vsem »blatom« ter »zacvetimo« kot lotosov cvet?.

Znamo transformirati »umazanijo v dišeč cvet«?.

Tanka je meja med našo srečo in nesrečo. Vse je odvisno od naših odločitvah. Vsak je sam svoje sreče kovač.

V svojih najtežjih trenutkih, ko sem bila do vratu v blatu, mi je najbolj pomagala molitev, glasba in ples ter ljudi, ki so zavestni in polni ljubezni.

Ker se imam rada in sem se želela rešiti, sem bila kot sončnica, ki išče sonce. Iskala sem dobro duhovno misel, da me dvigne, iskala sem prostor, kjer lahko brezskrbno plešem, iskala sem družbo ljudi, ki so dvigovali mojo zavest, poslušala sem predavanja gurujev, svetnikov, ljudi z visoko vibracijo.

Nehala sem druge obtoževati za svojo žalost in razočaranje. Res je, da nas drugi prizadanejo a naša odgvornost je, da jim ne damo več te moči.

To mi je resnično pomagalo, da sem prišla iz blata in se transformirala v   lotosov cvet. Da sem se ponovno razcvetela, zadišala in uporabila vso blato v mojem življenju za novo življenje, močnejša, bolj modra, z ranami a odprta in željna življenja.

Življenje brez višje zavesti je samo materialno življenje. Materialno življenje pa je polno trprljenja. Materialno življenje pomeni identificirati se z okoljem, telesom in umom.

Samo s ta pravo zavestjo, z dvigovanjem vibracije na ravni lotosovega cveta, lahko uživamo v materialnem s vetu.

Postati moremo nedotakljivi. Umazanija se nas dotakne a ne za dolgo. Umazanija je naš učitelj in spodbujevalec naše rasti.

Visoka vibracija je tista, ki nas lahko dvigne nad materialnim in nam podari srečo, nas napolni in pravilno usmeri. Nisem žrtev materije, nisem žrtev okoliščin, nisem žrtev ničesar, kar je zunaj mene. V sebi sem lotosov cvet.

Včasih potrebujemo več časa, da se poberemo, včasih manj, a pomembno je zaupanje in vera, da nam bo uspelo.

Ko verjamemo, da nam je življenje dano, da ga živimo in ne da trpimo, od znotraj pride vsa podpora, ki jo potrebujemo, pride vsa moč, ljubezen in svetloba. Zunanji svet nam pa vse to samo še potrdi.

Ana Apsara Colja

 

%d bloggers like this: