fbpx
Get Adobe Flash player
MOONa DANCE – ples k sebi

MOONa DANCE je oblika prostega plesa, ki je namenjen izključno ženskam in zasnovan na sintezi različnih  gibalnih  in energijskih tehnik, s katerimi prebujamo pretočnost telesa, vstopamo nazaj v svojo moč in vednost ter odklepamo mesta v telesu, kjer energija zastaja in tvori blokade. Ples je povabilo na potovanje vase, ki ženske opolnomoči, da vstopijo v svojo žensko esenco. Tako pot postane cilj, ki prinaša radost gibanja in bivanja s popolnim zavedanjem lastne moči.

Namen delavnic je vzpostaviti varen prostor, v katerem se čutimo podprte, da se lahko osvobodimo družbeno predpisanih vlog in se začnemo poglabljati v telo. Razvijamo pretočnost in sledimo naravnim cikličnim ritmom, s čimer ozaveščamo in sproščamo najrazličnejša občutja, ki so potlačena globoko v celičnem zapisu in delujejo zaviralno. Negovalna plesna praksa nas vodi bližje k sebi, nam vrača moč in radost ter nas povezuje z našo ženskostjo.

Ko si dovolimo občutiti vse, kar je potlačeno in zaklenjeno v telesu, sprostimo ogromne količine zastale energije. Takšna sprostitev je izjemno podporna, saj nam omogoči znova pridobiti izgubljene delčke sebe in zaživeti celost svojega bitja. Ko umaknemo stvari, ki so nas tako dolgo držale nazaj, ustvarimo nov prostor, v katerem lahko sprejmemo dar sebe. Odklenemo telo in se povežemo z njegovo modrostjo, in tako se vse v nas odzove spontanemu ritmu življenja, da se lahko prepustimo udejanjanju lastnega bistva. Takrat v telesu prepoznamo zaveznika, ki nam pomaga zagnati mehanizme svetega in se povezati z virom moči.

Moona dance bo potekal vsak drugi petek v mesecu v OŠ Rodica, Kettejeva 13, Domžale (telovadnica v prizidku). Začenjamo s septembrom 2021.

Začeli bomo 0b 19.00 in končali ob 21.00

 
Vsaka delavnica bo imela svojo temo in namero.
Cena za posamezen obisk je 15 evrov.
 
Pred prihodom se je treba tisti dan najaviti učiteljici Severini na telefonsko:
040/666817.
 
 
Vtisi s Plesa k Sebi
Kontakt & prijava na e-novice