fbpx
Get Adobe Flash player
MOONa DANCE – ples k sebi

MOONa DANCE je oblika prostega plesa, ki je namenjen izključno ženskam in zasnovan na sintezi različnih  gibalnih  in energijskih tehnik, s katerimi prebujamo pretočnost telesa, vstopamo nazaj v svojo moč in vednost ter odklepamo mesta v telesu, kjer energija zastaja in tvori blokade. Ples je povabilo na potovanje vase, ki ženske opolnomoči, da vstopijo v svojo žensko esenco. Tako pot postane cilj, ki prinaša radost gibanja in bivanja s popolnim zavedanjem lastne moči.

Namen delavnic je vzpostaviti varen prostor, v katerem se čutimo podprte, da se lahko osvobodimo družbeno predpisanih vlog in se začnemo poglabljati v telo. Razvijamo pretočnost in sledimo naravnim cikličnim ritmom, s čimer ozaveščamo in sproščamo najrazličnejša občutja, ki so potlačena globoko v celičnem zapisu in delujejo zaviralno. Negovalna plesna praksa nas vodi bližje k sebi, nam vrača moč in radost ter nas povezuje z našo ženskostjo.

Ko si dovolimo občutiti vse, kar je potlačeno in zaklenjeno v telesu, sprostimo ogromne količine zastale energije. Takšna sprostitev je izjemno podporna, saj nam omogoči znova pridobiti izgubljene delčke sebe in zaživeti celost svojega bitja. Ko umaknemo stvari, ki so nas tako dolgo držale nazaj, ustvarimo nov prostor, v katerem lahko sprejmemo dar sebe. Odklenemo telo in se povežemo z njegovo modrostjo, in tako se vse v nas odzove spontanemu ritmu življenja, da se lahko prepustimo udejanjanju lastnega bistva. Takrat v telesu prepoznamo zaveznika, ki nam pomaga zagnati mehanizme svetega in se povezati z virom moči.

Moona dance bo potekal vsak prvi petek v mesecu v OŠ Rodica, Kettejeva 13, Domžale (telovadnica v prizidku)

Začeli bomo 0b 19.00 in končali ob 21.00

Predvideni termini v šolskem letu 2109/2020:

september: 6.9.
oktober: 4.10.
december: 6.12.
januar: 10.1.
februar: 7.2.
marec: 6.3.
april: 3.4. 
maj: 8.5.
Vsaka delavnica bo imela svojo temo in namero.
Cena za posamezen obisk je 10 evrov.
 Lahko se plača tudi vnaprej za vse delavnice.
Vtisi s Plesa k Sebi

Neizmerno hvaležna sem, da organiziraš plese in, da nato vse skupaj soustvarjamo varen, čuječ prostor kjer se prepustimo ritmu naših src.

V petek sem prišla na ples po tem, ko sem se prebijala skozi zelo temna obdobja, polna vprašanj in spominov in zgodilo se je to, da sem zares začela opažat, da mi ples in ta prostor in njegove energije neizmerno pomagajo k temu, da sledim svetlobi, da se očiščujem in zbistrim svoje psihično in fizično telo. V petek smo plesale v zeleno, naslednjič verjetno plešemo v modrino…

Hvala vam, da skupaj ponovno prebujamo vse mavrične barve v nas.

Teja
21

Čudovito je bilo včeraj… glasba in ples sta me pripeljala do globine.. do resnice …
sreča in žalost, ljubezen, hrepenenje
vse to…sem odkrila v sebi in ozavestila zakaj je tu

Ana
38

Ko pridem na Moona dance, takoj začutim navdušenje. Prostor, ki ga ustvarja Severina, mi pomaga, da se prepustim radovednosti.
Povezujem se s svojim telesom, z vsako celico. Povezujem se z ostalimi v prostoru.
Paše.
Grem globlje.
Sedenje ritmu telesa, ki se prepleta z ritmom skrbno izbrane glasbe. Svobodna, sprejeta, ljubljena, sproščena, ognjena in igriva.
Hvala.

Usha
28
Kontakt & prijava na e-novice