fbpx

Ljubezen, svetloba in mir

To so tri kvalitete, ki predstavljajo bistvo življenja, njegova esenca. Ni toliko pomembno, da natančno vemo kaj v življenju početi, katere vloge imeti, v katero smer iti, v katero okolje biti.  Pomembno je, da v to, kar nam življenje trenutno daje, dodamo te tri kvalitete: ljubezen, svetlobo in mir.

________________________________________________________________

Ljubezen je energija z najvišjo vibracijo. To je emocija, čustvo, ki nas preplavi takrat,  ko pomislimo ali smo z osebo ali okoljem, ki nam je zelo pri srcu. Kadar čutimo ljubezen smo najbolj srečni.

Če želimo biti v energiji ljubezni večino časa, se moremo naučiti obdržati to stanje zavesti tudi takrat, ko okoliščine temu niso naklonjene. Čutiti ljubezen tudi takrat, ko nismo v okolju ali z osebami, ki so nam pri srcu zahteva trening. Težko je čutiti v sebi ljubezen, ko smo pod pritiskom, pod stresom in med ljudmi, ki nam niso ravno pri srcu. A ravno to predstavlja izziv za vse nas.

V takih situacijah je pomembno, da se ves čas zavedamo energijskega stanja v katerem smo.

Ko zaznamo, da smo napeti, živčni, jezni ali čutimo, da nam ni prijetno v dani situaciji, takrat je čas, da prikličemo ljubezen vase. To lahko naredimo tako, da se ustavimo, umirimo, zapremo oči in prosimo, da čustvo ljubezni vstopi v nas in nas napolni. Lahko si predstavljamo ljudi in situacije, ki so nam pri srcu zato, da prikličemo čustvo ljubezni. Ko nas bo ljubezen preplavila, se bodo vsa neprijetna čustva porazgubila. V energiji ljubezni naše telo, um in duh najboljše funkcionirajo. Vsa neprijetna, nepredelana in netransformirana čustva v nas ustvarjajo energijske blokade in bolezni. Ljubezen je čustvo srca in njena barva je svetlo roza. Lahko si predstavljamo, kako se naše srce polni z roza bravo in kako se barva širi po celem telesu in polni celo auro (naše energijsko polje).

 

_________________________________________________________________

Svetloba je prav tako energija z najvišjo vibracijo. Govorim o Božanski svetlobi. Božanska svetloba je energijsko polje Izvora. Kadar se polnimo in obdamo s svetlobo čutimo zaščito in se čistimo od vseh mračnih energij. Mračne energije predstavljajo vse kar je negativno, nečisto, neetično. Te nas vlečejo navzdol, ustvarjajo neravnovesja, bolezni, apatijo in depresijo. Mračna energija nam jemlje voljo do življenja. Svetloba je njeno nasprotje.

Ni težko občutiti svetlobo takrat, ko sproščeno ležimo na plaži obdani s soncem. Pomembno pa je, da takrat, ko zaznamo, da je okrog nas ali v nas mračna energija, se ustavimo, se umirimo in vizualiziramo kako v nas skozi teme vstopa belo – zlata Božanska svetloba.

Naj svetloba napolni celo telo in auro. Ko nas bo svetloba preplavila, bomo čutili zaščito, čistost in novo, svežo, vitalno energijo v nas. Ko bomo obdani s svetlobo, bomo lahko svetlobo izžarevali navzven in jo delili z drugimi.

Čutiti svetlobo v sebi pomeni biti povezan z Izvorom. Izvor vsega je svetloba, v eni od svojih neštetih oblik.

_________________________________________________________________

Mir je stanje našega bivanja, ki omogoča optimalno funkcijo vsega: hormonov, živcev, uma, organov in pretoka energije. V stanju umirjenosti se odpira naša podzavest in vsa Božanska modrost nam je dostopna. Takrat pridejo na plan najboljše ideje, najboljše realizacije, resnica in modrost.

Pravijo, da ni dobro se odločati takrat, ko nismo umirjeni in to je res. Nemir ruši notranje ravnovesje in na dolgi rok uničuje organe, nas energijsko izčrpuje.

Ni težko biti umirjen v trenutkih, ko nimamo nobenih skrbi. A stanje umirjenosti lahko dosežemo v vseh situacijah. Samo zavedati se moremo, kdaj postajamo vznemirjeni, razdražljivi, jezni, napeti. Takrat je čas, da se ustavimo, globoko dihamo in v sebi prikličemo mir. Takrat lahko vizualiziramo kako z vsakim vdihom v nas vstopa mir in z vsakim izdihom iz nas izstopa nemir. To ponavljamo toliko časa, dokler se popolnoma ne umirimo. Stanje umirjenosti nam bo pomagalo, da razmišljamo trezno in jasno in da se v stresni situaciji pravilno odločimo. Kadar bomo vzljubili mir, nas bo začel motiti hrup, nemir, napetost in stres. Izogibali se bomo ljudi, situacij in okliščin, ki nas vznemirjajo. Vendar se  temu vedno ne moremo izogniti in takrat je dobro, da mir zavestno prikličemo.

___________________________________________________________________

Življenje v energijah ljubezni, svetlobe in miru je srečno življenje. Delati na tem, da živimo v teh energijah ves čas, ne glede na zunanjih okoliščinah, pomeni  vzeti srečo v svojih rokah!

 

Ana Apsara Colja

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: